Ványi Júlia - Mona Lisa, Szürke és az Ikrek

 

Az újságíró szakkör mindig vidám és játékos, de azért csak az iskolában van. Az egyik szakkör után Hegyes Dzseni meghívott minket, hogy nézzük meg a cicáit. Nem is gondolkodtunk sokat már indultunk is, hogy megnézzük az új kis kedvenceket. A nagy meleg ellenére nagyon vidáman mentünk el Dzseniékhez, otthon az anyukája finom csokival és Cirmi cica várt minket. 

Ahogy beléptünk a garázsba az első érzés a hűvös volt, amit mindannyian átéreztünk. Majd megpillantottuk a cuki kiscicákat. Már első látásra nagyon édesek voltak. Dzseni elmesélte nekünk, hogy a négy kiscica május 1-jén jött a világra. Azt is megtudhattuk, hogy az anyukájuk, Cirmi, aki gondozza őket. Mivel még nincs nevük Dzseni különböző névvel illeti őket. Az egyik cica fekete és van egy fehér pöttye, hasonlít Mona Lisa-ra, ezért kapta a Mona Lisa nevet. Van két egyforma macska, ők lettek az Ikrek és van egy szürke, akit nemes egyszerűséggel Dzseni csak Szürkének nevez. 

Dzseni azt is elmondta nekünk, hogy a cicák szeme körülbelül két hetes korukban nyílt ki. A Fekete-fehér szürke és a két fehér-szürke kis állatka már három hetes. Mostanában fedezik fel a környezetüket, szeretnek vándorolni, játszani és mászkálni. Az anyukájuk minden lépésüket figyeli, nem siklik el féltő szeme semmi fölött. 

A látogatás alatt nagyon sok érdekességet megtudhattunk a kismacskák szokásairól is. még anyatejet isznak, de ha megnőnek ők is szívesen fogyasztanak száraztápot, halat, húsokat. 

Dzsenifertől azt is megtudhattuk, hogy a négy macskának gazdát is keresnek. Remélem, hogy hamarosan új szerető gazdira talál Mona Lisa, Szürke és az Ikrek, a négy kiscica. 

Ványi Júlia 4.b