Varga Cintia - Táncolj még!

Ebben a tanévben is eljött az a nap, amikor az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei megmutathatják tehetségüket a kíváncsi szemeknek. A hagyományos Jótékonysági Gálaestjén minden tanszak, minden csoportja képviseltette magát. A fellépő diákok közül én Veress Anna Editet kérdeztem.

-Melyik produkcióban szerepeltél? 

-A moderntánc tanszak Párduc csoportjával léptem fel. 

-Hány csoportja van a moderntánc tanszaknak?

-Három, a legkisebbek, előképzősök a Kismókusok nevű csoportban táncolnak, a középső csoport, amibe én is járok a Párducok fantázia nevet viseli és a legnagyobbak csoportja van még. 

-Az mitől függ, hogy ki melyik csoportba jár?

-Attól, hogy ki mióta táncol, és milyen ütemben fejlődik. A kicsi és kezdők a Kismókusokban vannak, míg, aki már nagyobb és jobban megy neki a tánc, azok a Párduc csoportba kerülnek és a legnagyobbak valamint a legügyesebbek a legnagyobb csoportba kerülnek.

-Te mióta táncolsz? 

-Már első osztályos korom óta járok táncra. Az első két évben én is a Kismókus csoportba jártam, majd átkerültem a Párducba. Most ez az ötödik tanévem a művészeti iskolában. 

-Mit szoktatok csinálni egy-egy próbán?

-Nem csak táncolni szoktunk. Minden alkalommal be szoktunk melegíteni. De elméletet is tanulunk. Vannak alkalmak, amikor lazítunk, ilyen például a hagyományos karácsonyi buli is, amit nagyon szoktunk szeretni. 

-Mi volt a mai produkciótok címe?

-A mai fellépésünknek a „Puzzle” fantázia nevet kapta, arról, hogy a kezünkben lévő képdarabokkal nagyobb képeket alakítottunk ki a tánc közben. Nagyon tetszett ez az ötlet, de nagyon sokat kellett gyakorolni, hogy mindenkinek egyszerre menjen a mozgás. 

-Szoktatok máskor is fellépni?

-Igen, általában a faluban megrendezett programokon, a művészeti iskola vizsgáin és különböző versenyeken és minősítőkön is. A tavasz folyamán megyünk majd Debrecenbe táncversenyre. 

Köszönöm a beszélgetést! További sok sikert kívánok neked és a táncos csoportoknak!

Lejegyezte: Varga Cintia 3.b